Маск заявив про можливий провал першого запуску ракети Falcon Heavy

20 липня 13:02

За словами бізнесмена, існує безліч причин, через які запуск може провалитися.

 

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск заявив про те, що перший запуск надважкої ракети Falcon Heavy з великою долею ймовірності може завершитися невдачею. Відповідну заяву він зробив під час виступу на конференції NASA з перспективних досліджень на борту МКС, повідомляє Space News.

"Там багато чого може піти не так. Існує безліч ризиків, пов'язаних з Falcon Heavy. Існує велика ймовірність, що ракета не вийде на орбіту", - розповів Маск. Він також підкреслив, що запуск ракети буде можливий тільки при злагодженій роботі всіх 27 двигунів.

Крім того, Маск заявив про те, що SpaceX відмовилася від використання для посадки в пілотованому кораблі Dragon 2 двигунів SuperDraco. Агрегати планується задіяти тільки у разі аварійного гальмування. Відмову від посадки Dragon 2 за допомогою SuperDraco підприємець обґрунтував складністю процесу сертифікації, яку повинен пройти пілотований корабель, створюваний для польотів до МКС за замовленням NASA. Dragon 2 планується садити з використанням парашутів.

Він підкреслив, що посадка корабля Red Dragon на Червону планету буде змінена.

Раніше повідомлялося, що при випробуванні ракети компанії SpaceX у Флориді під час проведення тестового запуску 1 вересня стався вибух, за яким послідували ще кілька.

SpaceX кілька разів вдавалося посадити першу сходинку Falcon 9 на плавучу платформу в океані і двічі ракета приземлилася на космодром. Компанія заснована в 2002 році колишнім власником електронної платіжної системи PayPal Ілоном Маском. Вона є приватним розробником серії ракет-носіїв і комерційним оператором космічних систем.