Літак на сонячних батареях завершив 10 етап кругосвітньої подорожі

03 травня 13:55

Solar Impulse 2 приземлився у місті Фінікс.

 

Літак на сонячний батареях Solar Impulse 2 завершив черговий етап кругосвітньої подорожі. Про це повідомляється в Twitter-акаунті проекту.

Літак приземлився у місті Фінікс, штат Арізона, вранці 3 травня. Політ пройшов штатно, за штурвалом знаходився пілот Андре Боршберг.

Solar Impulse 2, який стартував в Абу-Дабі, робив зупинки на території Оману, Індії, М'янми і Китаю. 31 травня він вилетів з Нанкіна (Китай) на Гаваї. З-за поганих погодних умов 1 червня літак змушений був екстрено приземлитися в японському місті Нагоя, де він майже місяць перебував в очікуванні сприятливих метеоумов.

29 червня Solar Impulse 2 нарешті вилетів з Японії до Гавайських островів і прибув туди 3 липня. Завершити кругосвітню подорож передбачалося в Абу-Дабі в серпні або вересні, проте із-за проблем з перегрівом сонячних батарей подальші перельоти довелося відкласти.

Літальний апарат має розмах крил 72 метри і важить близько 2,3 тонн. Розміри літака порівнянні з найбільшим пасажирським перевізником AirbusА380. Порівняно невелика вага апарату забезпечує конструкція з вуглецевого волокна. Значну частину літака покривають близько 17 тисяч фотоелементів, які в зв'язці з літій-іонними батареями забезпечують роботу двигунів апарату. Швидкість, яку може розвивати літак, дорівнює 140 кілометрів на годину, апарат здатний досягати висоти 12 тисяч метрів.