Космонавти візьмуть на МКС новий епізод "Зоряних воєн"

15 грудня 04:25

На МКС у космонавтів є свій "домашній кінотеатр".

 

Новий екіпаж Міжнародної космічної станції візьме з собою ряд фільмів, у тому числі новий епізод "Зоряних воєн", заявив журналістам у понеділок астронавт Європейського космічного агентства Тімоті Пік.

"На борту МКС є прекрасні технології, які дозволяють нам зв'язуватися з родичами, раз на тиждень ми проводимо відеоконференції з ними. Наша наземна група підтримки також виконала чудову роботу, в тому числі вони завантажили нам кілька фільмів, а Скотт Келлі (астронавт NASA вперше розгорнув на МКС екранний проектор. Ми скачаємо кілька фільмів, у тому числі і "Зоряні війни", - сказав Пік.

Космічний корабель "Союз ТМА-19" з міжнародним екіпажем у складі Юрія Маленченко (Роскосмос), Тімоті Копра (NASA) і Тімоті Піку (Європейське космічне агентство) відправиться на МКС 15 грудня. Екіпаж проведе на орбіті близько семи місяців.

Прем'єра фільму "Зоряні війни: Пробудження сили" відбудеться 14 грудня в Лос-Анджелесі. 16 грудня "Пробудження сили" буде показано у Франції, 17 грудня – у Великобританії, в широкий прокат в США новий епізод вийде 18 грудня. Прем'єра фільму в Україні відбудеться 17 грудня.

За прогнозами, сьомі "Зоряні війни" мають всі шанси побити рекорд фільму "Світ Юрського періоду", який зібрав 208,8 мільйонів доларів за перший уїк-енд. Деякі фахівці вважають, що "Пробудження сили" збере 250 мільйонів або навіть 300. За місяць до прем'єри фільм зібрав 50 мільйонів доларів за рахунок предпродажи квитків.