Користувачі Facebook і Instagram заявили про проблеми з доступом до соціальних мереж

18 травня 17:09

На проблеми з доступом скаржаться в основному користувачі з Північної Європи.

 

Користувачі соціальної мережі Facebook заявили про проблеми з доступом до мережі. Крім того, проблеми виникли також з оновленням стрічки в Instagram (належить Facebook). Як повідомляють дані сайту Downdetector, проблеми з доступом до Facebook почалися приблизно о 16:20 за Києвом.

На перебої в роботі соціальної мережі скаржаться, зокрема, жителі Швеції, Норвегії, Естонії, Данії, Латвії, Фінляндії та Росії. Згідно з даними сайту, про повний збій у доступі до Facebook повідомляють 52% користувачів, ще у 32% спостерігаються проблеми з входом. Instagram також працює з перебоями в Південній Америці.

Останнім часом найбільшій світовій соцмережі не щастить - її струсують потужні скандали, через які компанія переживає не кращі часи. Нещодавно, наприклад, новозеландський програміст звинуватив компанію у зборі даних користувачів, які пов'язані зі дзвінками та повідомленнями, причому підтвердив свої звинувачення документально.

Також став відомий внутрішній меморандум Facebook, який влітку 2016 року розіслав топ-менеджер компанії Ендрю Босуорт, в ньому описується "доктрина" соцмережі, згідно з якою будь-які засоби добрі для її зростання. У своєму листі Босуорт, який на той момент обіймав посаду віце-президента компанії, писав про "потворну правду" - про те що залучення користувачів виправдано, навіть якщо воно досягається сумнівними методами і може нести загрозу людям.