Корабель Crew Dragon компанії SpaceX Ілона Маска приводнився в Атлантичному океані

08 березня 17:46

Місія Demo-1 стала першим успішним польотом приватного пілотованого корабля на МКС.

 

Корабель Crew Dragon компанії SpaceX Ілона Маска приводнився в Атлантичному океані в межах досяжності від мису Канаверал. Трансляцію вів Youtube-канал NASA.

За попередніми даними, посадка пройшла в штатному режимі, таким чином, місія Demo-1 стала першим успішним польотом приватного пілотованого корабля на МКС.

Crew Dragon був запущений з космодрому на мисі Канаверал ракетою-носієм Falcon 9 другого березня. Перша ступінь ракети-носія незабаром після запуску повернулася на землю, корабель третього березня в автоматичному режимі пристикувався до МКС. В ході тестового польоту на борту не було екіпажу, замість людей на одному з пасажирських крісел сидів манекен на ім'я Ріплі. Він ніс у собі датчики, що дозволяють вивчити навантаження на людину і протестувати розроблений компанією ЅрасеХ і надітий на манекен скафандр, передає Радіо Свобода.

Ілон Маск розмістив в Twitter цілком знаменний момент відстиковки від МКС і прокоментував: "Гарний вигляд".

Beautiful view of the @SpaceX #CrewDragon as it successfully undocked from the International Space Station pic.twitter.com/ycnkagpJbx

А телеканали NASA показали приводнення Crew Dragon і вдалий підйом на борт.

За планами NASA приватні кораблі розробки SpaceX і Boeing повинні замінити для американської космонавтики розроблені в 60-ті роки XX століття російські кораблі "Союз" для доставки астронавтів на МКС.

Маску належать компанії SpaceX (ракети і космічні кораблі), PayPal (електронні платежі), Tesla Motors (електромобілі, в тому числі Model S), Hyperloop Transportation Technologies (проект вакуумного поїзда, що переміщається з надзвуковою швидкістю). Він розробляє і проект польоту на Марс.

Раніше повідомлялося про те, що американський астронавт Базз Олдрін розробляє план колонізації Марса вже до 2040 року.