Компанія OneWeb заявила про банкрутство

28 березня 15:23

На банкрутство компанії вплинула криза, викликана коронавірусом.

 

Британська компанія OneWeb заявила про банкрутство. Відповідну заяву було подано до суду у справах банкрутства Південного округу штату Нью-Йорк, повідомляється на сайті компанії.

У заяві компанії йдеться про те, що вона вела переговори про інвестиції, які б дозволили би її фінансувати. Разом з тим, вони провалилися через нестабільність ринку, викликану поширенням коронавірусу.

Наголошується, що у зв'язку з ситуацією, що склалася, багатьох співробітників компанії звільнили.

Перші шість супутників OneWeb були запущені з космодрому Куру у лютому 2019 року. Передбачалося, що компанія виведе на орбіту близько 600 супутників і почне їх комерційне використання в 2020 році. До 2021 року OneWeb повинна була забезпечити 24-годинне покриття Землі зв'язком. Всього компанія встигла вивести на низьку навколоземну орбіту 74 апарату.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше генеральний секретар Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) Хосе Анхель Гурріа заявив, що збитки від поширення коронавірусу поки складно оцінити, але вони вже перевищили збитки від глобальної фінансової кризи 2008 року та від терактів 11 вересня 2001 року.