Космічний корабель Starliner не зможе зістикуватися з МКС і повернеться на Землю

21 грудня 11:00

Корабель витратив багато палива, стикування зі станцією неможливе.

 

Новітній американський космічний корабель Starliner, який був розроблений компанією Boeing і стартував до МКС в п'ятницю, не зможе пристикуватися до станції і повернеться на Землю. Як повідомляє "Интерфакс", проблема пов'язана з перевитратою палива.

Голова NASA Джим Брандестайн заявив про те, що після успішного старту ракети на кораблі, який відокремився від неї, виникла проблема з розрахунком часу, через що корабель вийшов на позаштатну орбіту. В результаті він витратив багато палива і стикування з МКС стало неможливе. Брандестайн також додав, що якби політ був пілотованим, команда могла б в ручному режимі вивести його на потрібну орбіту.

Віце-президент Boeing з космічних програм Джим Чілтон повідомив, що запасу палива вистачить для проведення посадки. Вона запланована на понеділок і пройде на полігоні NASA "Уайт-Сендс" в штаті Нью-Мексико.

В рамках контракту з NASA корпорація Boeing отримала більше п'яти мільярдів доларів на розробку, створення і здійснення місій корабля Starliner з доставки астронавтів на МКС і повернення їх на Землю. Він призначений для екіпажу у складі семи осіб.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше SapceX заявила про те, що їй вдалося успішно провести випробування парашутної системи корабля Crew Dragon.