Колишній співробітник звинуватив Tesla у брехні

12 липня 13:17

За словами Мартіна Тріппа, компанія використовує небезпечні батареї при виробництві електрокарів.

 

Мартін Тріпп, співробітник компанії Tesla, який був звільнений Ілоном Маском, подав на колишнього роботодавця скаргу в Комісію з цінних паперів і бірж США. Як повідомляє The Washington Post Тріпп звинувачує компанію у брехні інвесторам і використанні небезпечних батарей при виробництві електрокарів.

За його словами, Tesla встановлює батареї з браком і використовує деякі деталі повторно. Тріпп також стверджує, що компанія завищує показники щотижневого виробництва електрокарів Model 3, насправді виробляючи на 44% менше.

У самій Tesla ці звинувачення заперечують. Представники Комісії з цінних паперів і бірж відмовилися прокоментувати дану інформацію.

Тріпп був звільнений з компанії в минулому місяці. На даний момент Tesla судиться з ним, звинувачуючи його у зломі комп'ютера компанії, поширення неправдивих повідомлень про неї в ЗМІ і крадіжці секретних документів. Сам Тріпп ці звинувачення заперечує.

На початку травня компанія відзвітувала про рекордні квартальні збитки. У першому кварталі цього року збитки склали 709,6 мільйона доларів, що стало найбільшим квартальним збитком за весь час існування компанії. Роком раніше квартальний збиток Tesla становив 330,3 мільйона доларів.

Раніше Tesla повідомила, що її автомобіль Model X був в режимі автопілота, коли врізався у відбійник на шосе в Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія. ДТП сталося 23 березня, водій загинув. Національна рада з безпеки транспорту розкритикував компанію за розкриття інформації про розслідування, яке повинно було бути засекречено.

Також компанія заявила 20 березня про відкликання 123 тисяч електромобілів через потенційну загрозу корозії болтів у гідропідсилювачі керма. Це стало наймасштабнішим відкликанням автомобілів в історії Tesla.