Китайські лікарі запропонували ефективний спосіб лікування після зараження коронавірусом

14 лютого 13:01

Ефективним виявилося переливання плазми від тих, хто видужує.

 

Китайські лікарі заявили про те, що їм вдалося знайти ефективний спосіб лікування захворювань, викликаних новим коронавірусом 2019-nCov. Як заявив директор лікарні міста Ухань, допомогти тим, хто заразився, може переливання плазми крові від тих, хто пішов на поправку, повідомляє агентство Sina.

5 лютого Національна комісія з охорони здоров'я Китаю запропонувала застосовувати для лікування хворих "відновлювальну плазмову терапію". Передбачалося, що у тих, хто одужав, спостерігається велика кількість інтегрованих антитіл проти вірусу. Медики випробували цей метод і заявили про те, що він вже приніс перші позитивні результати.

Лікування за допомогою плазми випробували на 10 хворих у важкому стані. Вже протягом 12-24 годин лабораторні аналізи показали зниження запальних процесів, збільшення кількості лімфоцитів, а також поліпшення інших показників. Лікарі закликають всіх, хто вже одужав, стати донорами крові та допомогти тим, хто все ще бореться з хворобою.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу 2019-nCoV "надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення". У ВООЗ побоюються, що вірус потрапить на територію країн зі слабкою системою охорони здоров'я.

Вперше цей коронавірус діагностували у грудні минулого року. Новий коронавірус став сьомим вірусом такого типу, якими може заразитися людина.

Влада КНР запровадила жорсткий карантин в Ухані та інших містах, де зафіксовано спалах захворювання. Вильоти туристичних груп з Китаю припинені.

Китайський коронавірус швидкими темпами поширюється в усьому світі. Редакція DT.UA зібрала найважливішу інформацію, пов'язану з небезпечним захворюванням.

Докладніше про коронавірус читайте в матеріалі Лідії Суржик "Академік Володимир Широбоков: "Мікроби не прощають легковажності".