Китайська станція зробила панорамні знімки зворотного боку Місяця

11 сiчня 11:56

Станція "Чан'е-4" здійснила посадку на зворотному боці Місяця 3 січня.

 

Китайська космічна станція "Чан'е-4", яка 3 січня вперше в історії людства здійснила посадку на зворотному боці Місяця, передала на Землю панорамні знімки поверхні супутника нашої планети, повідомляє Китайське національне космічне управління.

Наголошується, що знімки були зроблені за допомогою топографічної камери, встановленої на станції. Дослідники підкреслюють, що на основі отриманих даних їм вдалося провести попередній аналіз рельєфу місцевості навколо регіону посадки.

"Станом на 08.00 11 січня (02.00 за Києвом) апарат "Чан'е-4", місяцехід і супутник-ретранслятор "Цюецяо" перебували в стабільному стані, всі роботи були виконані за планом. Топографічна камера, встановлена на посадковому модулі зонда, завершила панорамну зйомку", - йдеться в повідомленні агентства.

"Чан'е-4" запустили 8 грудня, вона здійснила посадку в кратері Кишеня 3 січня у 04:26 за Києвом. О 18:22 її покинув луноход "Юйту", оснащений панорамною камерою, радіолокатором, спектрометром для вивчення складу грунту і екзосфери Місяця і аналізатором нейтральних атомів.