Китаєць кілька десятиліть жив з гігантським черв'яком у мозку

23 серпня 17:16

Довжина паразита сягала 10 сантиметрів.

 

Житель китайської провінції Цзянсі 30 років страждав від сильних головних болів і судом, причиною яких виявився десятисантиметровий черв'як, що весь цей час жив в його мозку, повідомляє AsiaOne. Відзначається, що паразит викликав пошкодження мозку 59-річного чоловіка, що стало причиною ще більш серйозних симптомів.

Перший напад стався у чоловіка у 1989 році, він грав у карти, коли раптово його руки і ноги почали тремтіти, з рота полилася піна і він втратив свідомість. Відтоді він намагався знайти ліки від своєї загадкової хвороби. Після того, як чоловік звернувся в місцеву клініку, йому поставили діагноз епілепсія і виписали відповідні препарати.

Незважаючи на те, що він регулярно приймав ліки, чоловік все одно страждав від невеликих припадків і сильних головних болів, на які не звертав уваги. Так було до 2015 року, коли він допомагав гасити пожежу і у нього стався сильний напад. Відтоді симптоми почали погіршуватися і напади судом траплялися кілька разів на місяць. Він відвідав багато докторів, які не могли вирішити його проблему, поки в одній з лікарень на МРТ лікарі випадково не помітили паразита.

Медики провели операцію і успішно витягли десятисантиметрового хробака з мозку пацієнта. На думку лікарів, паразит міг опинитися в тілі пацієнта після того, як він випив сиру воду з джерела.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше британські медики описали випадок 42-річної жінки, яка звернулася до лікаря після того, як пухлина, яка з'явилася на повіці за шість місяців до цього, почала закривати око. Лікарі прооперували кісту і виявили в ній контактну лінзу.