Китай впроваджує нову систему стеження за громадянами

08 листопада 16:40

Технологія дозволяє ідентифікувати людину за ходою або фігурою.

 

Влада Китаю починає впровадження нової технології стеження за громадянами, що дозволяє ідентифікувати людину за ходою або контурами тіла. Як повідомляє The Next Web, розробкою технології займалася компанія Watrix, за твердженнями представників якої, система може розпізнати людину з відстані 50 метрів навіть якщо вона повернутий до камери спиною.

Наголошується, що нова технологія буде застосовуватися на вулицях найбільших міст Китаю, наприклад, Шанхая і Пекіна, де вже встановлені тисячі камер спостереження. Нова система стеження "закриє прогалини" спостереження, які існують у вже встановлених камер. На даний момент системі для розпізнавання особистості необхідну чітке зображення людини, виконане з високою роздільною здатністю. Нова технологія вимагає не тільки чіткого зображення того, як людина йде.

Нагадаємо, Китай впроваджує систему соціально рейтингу, за допомогою якого держава буде оцінювати надійність і адекватність своїх громадян. Оцінка людини буде становити від 350 до 950 балів. Система сформує рейтинг, враховуючи багато аспектів поведінки громадянина в суспільстві. Так алгоритм відстежить, чи регулярно людина оплачує рахунки, що купує в магазинах, що робить і чим цікавиться. Крім того, алгоритм буде враховувати поведінка користувачів в інтернеті.