Китай виведе з орбіти космічну лабораторію

15 липня 10:53

Апарат повинен згоріти в атмосфері 19 липня.

 

Китайська космічна лабораторія "Тяньгун-2" буде виведена з орбіти 19 липня. Апарат згорить в атмосфері, деякі з його уламків впадуть в Тихий океан, повідомляє Naked science.

"Системи працюють у штатному режимі, зараз йдуть всі необхідні підготовчі роботи з контрольованого повернення лабораторії в атмосферу згідно із затвердженою програмою", - заявили у програмі пілотованих космічних польотів КНР.

"Тяньгун-2" складається з двох відсіків, її довжина становить 10 метрів, а маса – понад вісім тонн. Вона вважається першою космічною лабораторією Китаю.

Апарат був виведений на орбіту планети у вересні 2016 року і пропрацював в космосі вже майже три роки, хоча, згідно з проектом, термін його служби складає два роки. Завдяки "Тяньгун-2" Пекін провів серію експериментів, зокрема випробував технологію заправки ракетним паливом прямо на орбіті, крім того, лабораторія прийняла пілотований космічний корабель "Шеньчжоу-11" і вантажний космічний корабель "Тяньчжоу-1".

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

На початку червня Китай успішно провів запуск ракети-носія з плавучої платформи в Жовтому морі. Пусковий майданчик було встановлено на спеціальній баржі.