Ізраїльський садівник виявив стародавній перстень з зображенням святого Миколая

28 лютого 14:46

Вік перстені оцінюється в 700 років.

 

Садівник знайшов на півночі Ізраїлю бронзовий перстень з зображенням святого Миколая, який датується XII-XV століттями, повідомляє Times of Israel.

На думку археологів, перстень міг втратити паломник, який відвідував Галілейське море або Назарет.

"Я трохи протер перстень і виявив, що на ньому зображено обличчя людини", - розповів Декель Бен-Шитріт, який знайшов перстень під час прополки бур'янів. Він розмістив зображення перстені на Facebook в надії, що хтось допоможе йому знайти докладну інформацію про знахідку.

Фотографію помітив що живе по сусідству директор Центру освіти Нижньої Галілеї Дрор Бен-Йосиф і порадив повідомити про перстень в Управління стародавностей Ізраїлю.

Артефакт дослідила експерт з візантійської археології доктор Яна Чехановець, яка датувала його приблизно XII-XV століттями і заявила, що "він напрочуд добре зберігся і представляє велику цінність для науки". На її думку лисий чоловік, який тримає в руках посох, зображений на персні, є святим Миколаєм.

Святий Миколай - священик, який жив у III-IV століттях нашої ери і шанується в християнстві як чудотворець. Вважається, що він робив таємні подарунки бідним людям, у яких були діти. Це стало основою для традиції вручення подарунків від його імені.

Раніше повідомлялося про те, що вчені виявили в Ізраїлі глиняний черепок 2700-річної давності, на якому видно печатку царя Єзекії, який правив Іудеєю у VIII столітті до н. е. Згідно Біблії, Єзекія зійшов на іудейський престол на третій рік правління ізраїльського царя Осії, тобто у 727 році до н. е., коли йому було 25 років. Єзекія правив Іудеєю протягом 29 років.