Intel вкладе в розвиток заводу в Ізраїлі 2,7 мільярда доларів

18 сiчня 22:32

Корпорація Intel збирається вкласти в удосконалення власного виробництва в Ізраїлі 2,7 фмільярда доларів. Виділення цих коштів має пройти в 2011-2012 роках.

 

Покращення виробництва пов'язане з наміром компанії виготовляти на заводі в місті Кирьят-Гат мікрочіпи з використанням 22-нанометрового техпроцесу. Таким чином, корпорація отримає в своє розпорядження вже другий завод, що використовуватиме у виробничому процесі подібну технологію.

У заяві представників компанії йдеться, що перші чіпи з оновленого заводу вже будуть готові в грудні 2011 року. При цьому, повний перехід на нову систему виготовлення чіпів планують завершити до 2013-го року. За цей час кількість працівників підприємства зросте до 8 тисяч, тобто на тисячу, порівняно з сьогоднішнім днем.

На початку січня Intel представила нове покоління процесорів Intel Core. Його виготовлення переводять на 32-нанометровий техпроцес. Перехід на менший техпроцес означає зниження витрат і підвищення енергоефективності процесорів. З однієї кремнієвої пластини вироблятимуть більше процесорів.

Для порівняння, основний конкурент Intel, компанія AMD, у 2011 році випустить нове покоління процесорів, також за 32-нанометровим техпроцесом. Нові чіпи компанії створено на архітектурі Bulldozer. При цьому компанія планує випустити процесори й за 22-нанометровою технологією. У липні 2009 року створена на базі AMD компанія Globalfoundries почала будівництво заводу для виготовлення подібних процесорів у США.

Обсяг інвестицій у цей завод становитиме більше 4 мільярдів доларів, а виробництво чіпів планують запустити до кінця 2012 року.

За матеріалами Лента.ru