Intel представить технологію передачі даних Light Peak

24 лютого 03:05

Корпорація Intel збирається презентувати технологію передачі даних Light Peak 24 лютого.

 

Intel заявила, що в четвер, 24 лютого, вони «зберуть прес-конференцію для анонсування технології, яка незабаром з'явиться на ринку». Анонімні джерела, близькі до корпорації уточнюють, що йдеться саме про вдосконалену технологію передачі даних.

Вперше про розробку Light Peak Intel заявлила у вересні 2009 року. Тоді компанія представила технологію, яка в майбутньому зможе прийти на зміну поширеним на сьогодні інтерфейсам передачі даних, зокрема, USB і FireWire.

У травні 2010 року Intel вперше презентувала комп'ютер, що підтримує технологію Light Peak. Тоді за допомогою ноутбука Intel направила на зовнішній екран два зображення високої чіткості. Компанія заявила, що пропускна здатність Light Peak становить 10 гігабіт на секунду. При цьому в майбутньому її можна буде збільшити у кілька разів.

Очікується, що першими пристроями, які буде забезпечено сумісним з Light Peak роз'ємом, стануть ноутбуки MacBook Pro, пише техноблог Apple Insider. За відомостями видання, нові ноутбуки, які, як очікується, також будуть представлені 24 лютого, отримають роз'єми Thunderbolt, що підтримують технологію Light Peak.

За матеріалами CNet News