Індія звинуватила WhatsApp у поширенні фейкових повідомлень

04 липня 14:09

Влада країни закликала месенджер зупинити поширення фейкових новин.

 

Влада Індії закликала месенджер WhatsApp вжити заходів для того, щоб зупинити поширення фейкових повідомлень, які вже призвели до серії вбивств в країні в останні кілька місяців, повідомляє Reuters.

Наголошується, що неправдиві повідомлення про викрадення дітей, які були поширені користувачами месенджера могли стати причиною побиття десятків людей, щонайменше троє з яких загинули. Крім того, 1 липня натовп лінчував п'ять чоловіків, які підозрювалися у бажанні вкрасти дітей.

Міністерство електроніки і інформаційних технологій Індії заявило про те, що WhatsApp несе відповідальність за фейкову інформацію, яку поширюють користувачі месенджера.

В месенджері WhatsApp заявили про те, що планують навчати користувачів відрізняти хибні повідомлення від правдивих, додавши при цьому, що боротьба з неперевіреною інформацією вимагає колективних зусиль технологічних компаній, уряду і суспільства.

WhatsApp - найбільш популярний месенджер в Індії, ним користуються 200 мільйонів осіб.

Раніше засновник Facebook Марк Цукерберг визнав, що компанія Cambridge Analytics, яка обслуговувала виборчий штаб Дональда Трампа, виявила вразливість у захисті соцмережі і могла некоректно скористатись особистими даними користувачів. У Британії та ЄС підозрюють, що дані могли бути використані для таргетованої агітації під час референдуму за Brexit.