Ілон Маск вирішив перейменувати BFR у Starship

21 листопада 12:59

Big Falcon Rocket складається з двох частин.

 

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск на своїй сторінці в Twitter заявив про те, що вирішив перейменувати Big Falcon Rocket у Starship. Він також зазначив, що дві частини, з яких складається BFR, отримають різні назви.

"Переименую BFR в Starship. Технічно дві частини: Starship – космічний корабель/другий ступінь і Super Heavy – ракета-носій, яка необхідна для подолання тяжіння Землі", - написав Маск.

Бізнесмен представив проект BFR на Міжнародному конгресі з астронавтики в Австралії у 2017 році. Передбачається, що космічний корабель зможе вивести на навколоземну орбіту до 150 тонн вантажу і повернути на Землю до 50 тонн і зможе бути використаний багаторазово. Крім того, BFR зможе забезпечити комфортне перевезення ста пасажирів на Марс і Місяць.

22 липня SpaceX успішно запустила ракету Falcon 9 Block 5 із супутником канадської комунікаційної компанії. Модифікація Falcon 9 Block 5 є ракетою багаторазового використання. Її маршові сходи можна використовувати до десяти разів без серйозного технічного обслуговування, і до 100 раз - після обслуговування та дозаправки. Двигун ступені кріпиться на болтах, а не приварюється до конструкції. Вперше ракета цієї модифікації була запущена в травні цього року.