Ілон Маск створив субмарину для порятунку школярів в Таїланді

09 липня 17:53

Члени футбольної команди і тренер провели в затопленій печері 15 днів.

 

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск на своїй сторінці в Twitter опублікував відео випробувань мікросубмаринм, яка була спеціально створена для порятунку школярів, які виявилися замкненими в затопленій печері в Таїланді. Маск зазначив, що випробування проходять в одному з басейнів Лос-Анджелеса.

Члени футбольної команди у віці від 11 до 16 років і 25-річний тренер провели в затопленій печері в провінції Чіанграй 15 днів. Школярі і тренер рятувалися в печері від дощу, але вода затопила її і відрізала їм вихід.

Нагадаємо, рятувальна операція почалася о 10:00 ранку за місцевим часом у неділю, 8 липня. До групи увійшли 13 дайверів з різних країн світу, а також п'ятеро місцевих "морських котиків". Рятувальники поспішають евакуювати дітей і тренера, поки в провінції вщухли мусонні дощі та рівень води спадає. Найближчим часом метеорологи прогнозують їх посилення.

Дайвери супроводжують дітей до виходу з печери через мережу підводних тунелів по одному. Наразі невідомо, скільки часу займе рятувальна місія. На поверхню підняли чотирьох школярів, вони шпиталізовані.