Ілон Маск розкритикував надважку ракету SLS

17 сiчня 16:15

За словами бізнесмена, неможливість використовувати SLS кілька разів це трагедія.

 

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск розкритикував надважку ракету Space Launch System, розробкою якої займається компанія Boeing. Як повідомляє Naked science, бізнесмен вважає ракету невдалою.

"Фундаментальна проблема SLS в тому, що вона не багаторазова. Це означає, що ракета вартістю мільярд доларів знищується при кожному пуску. Стовідсоткова трагедія", - заявив він.

Вірогідно, Маск натякає на ракету Falcon Heavy, яку розробила SpaceX. У неї, на відміну від SLS, два багаторазових бічних прискорювача і одна багаторазова центральна ступінь. Тобто, в цій ракеті компанії Маска вдалося максимально реалізувати принцип багаторазовості.

Надважку ракету, що розробляється корпорацією Boeing, і раніше активно критикували через перенос термінів запусків, а також дорожнечу. Вартість програми SLS оцінюють у 35 мільярдів доларів, вартість однієї ракети - в 1,6 мільярда, а в разі серійного замовлення - 800 мільйонів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Перший запуск надважкої ракети SpaceX відбувся 6 лютого минулого року. Ракета Falcon Heavy стартувала з космодрому центру імені Кеннеді в штаті Флорида. На борту судна знаходиться особистий автомобіль Маска - Tesla Roadster червоного кольору. У його салоні грає композиція Space Oddity Девіда Боуї.

Згодом, засновник компаній Ілон Маск опублікували відеозапис, на якому зафіксовано його особистий автомобіль Tesla Roadster на земній орбіті.