Ілон Маск показав знімок зібраної ракети Starship

11 сiчня 14:35

Бізнесмен підкреслив, що на фото зображений тестовий зразок.

 

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск на своїй сторінці в Twitter опублікував знімок зібраної ракети, яка буде використана для відпрацювання технологій майбутнього корабля Starship. У підписі до фото він зазначив, що це справжня фотографія, а не комп'ютерна графіка.

У коментарях до посту Маск також написав: "це зразок для суборбітальних тестів. Орбітальна версія вища, оснащена більш товстою обшивкою (без складок) і плавно вигнутим носовим відділом".

Про намір перейменувати Big Falcon Rocket на Starship Маск заявив у листопаді. Тоді він заявив, що нова ракета буде складатися з двох частин: Starship – космічний корабель/другий ступінь і Super Heavy – ракета-носій, яка необхідна для подолання тяжіння Землі.

22 липня SpaceX успішно запустила ракету Falcon 9 Block 5 із супутником канадської комунікаційної компанії. Модифікація Falcon 9 Block 5 є ракетою багаторазового використання. Її маршові сходи можна використовувати до десяти разів без серйозного технічного обслуговування, і до 100 раз - після обслуговування та дозаправки. Двигун ступені кріпиться на болтах, а не приварюється до конструкції. Вперше ракета цієї модифікації була запущена в травні цього року.