Ілон Маск назвав вартість квитка на Марс і назад

12 лютого 20:22

Глава SpaceX вважає, що можна буде продати свій будинок на землі і вирушити на Червону планету.

 

Ілон Маск, глава SpaceX , підрахував, скільки буде коштувати квиток на Марс. При цьому він вважає, що ціна цілком доступна для космічних туристів з розвинених країн.

Мак повідомив, що вартість квитка в одну сторону буде спочатку складати 500 тисяч доларів, а потім впаде до 100 тисяч. Зворотний квиток надається безкоштовно, написав він у Twitter.

"Я впевнений, що переїзд на Марс (з безкоштовним зворотним квитком) буде коштувати менше 500 тисяч доларів, а може, навіть нижче 100 тисяч. Досить дешево для більшості людей у країнах з розвиненою економікою - вони можуть продати свій будинок на Землі й переїхати на Марс, якщо захочуть", - заявив бізнесмен, відповідаючи на запитання одного з передплатників.

Раніше глава компанії SpaceX Ілон Маск продемонстрував прототип зорельота Starship - другого ступеню надважкої ракети, яка розробляється для польотів на Місяць і Марс. Перший політ на Марс може відбутися у 2022 році. При цьому Маск припустив, що і сам може полетіти на Марс, хоча колонія, яка буде заснована, зіткнеться на перших порах з боротьбою за виживання.

Нещодавно стало відомо про банкрутство в січні некомерційної організація Mars One Ventures, яка так само займалася підготовкою майбутніх колоністів. Терміни комерційного запуску експедиції на четверту планету Сонячної системи підприємець не озвучив.

Маску належать компанії SpaceX (ракети і космічні кораблі), PayPal (електронні платежі), Tesla Motors (електромобілі, в тому числі Model S), Hyperloop Transportation Technologies (проект вакуумного поїзда, що переміщається з надзвуковою швидкістю). Він розробляє і проект польоту на Марс.

Раніше повідомлялося про те, що американський астронавт Базз Олдрін розробляє план колонізації Марса вже до 2040 року.