Ілон Маск нагадав про роль України в розвитку космічної галузі СРСР

12 березня 13:04

Бізнесмен відреагував на твіт про те, що Росія досі використовує радянську спадщину.

 

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск в одному зі своїх постів в Twitter зазначив, що Україна зіграла головну роль у розвитку радянської космічної промисловості. Відповідним постом він відреагував на один з коментарів користувачів.

Незадовго до відстиковки космічного корабля Crew Dragon від МКС, Маск написав, що в Росії на даний момент є відмінна космічна техніка і найкращий двигун, який використовується для польотів у космос на даний момент.

На що один з користувачів відреагував тим, що "більша частина російського ракетобудування народилася в СРСР і над нею працювали українські інженери і вчені". Він також додав, що "за останні 28 років Росія не здійснила жодної космічної революції і досі використовує стару радянську спадщину". На це Маск відповів: "Україна дійсно зіграла головну роль".

Crew Dragon був запущений з космодрому на мисі Канаверал ракетою-носієм Falcon 9 2 березня. Перший ступінь ракети-носія незабаром після запуску повернувся на землю, корабель 3 березня в автоматичному режимі пристикувався до МКС. У ході тестового польоту на борту не було екіпажу, але на одному з пасажирських крісел сидів манекен на ім'я Ріплі.