Ілон Маск анонсував масштабні звільнення співробітників Tesla

13 червня 11:42

Компанія скоротить 9% співробітників.

 

Засновник компанії Tesla Ілон Маск заявив про те, що в найближчі кілька місяців компанія звільнить 9% своїх працівників для того, щоб знизити витрати та досягти прибутку. Про це рішення Маск розповів у листі, адресованому співробітникам, який він опублікував на своїй сторінці в Twitter.

"Оскільки Tesla жодного разу не показувала річний прибуток майже за 15 років існування, очевидно, що гроші – це не те, що нами рухає. Нас надихає можливість прискорити світовий перехід на екологічно чисту енергію, але ми ніколи не досягнемо цієї мети, якщо не доведемо, що можемо бути стабільно прибутковою компанією. Це обґрунтована і справедлива критика на

За його словами, скорочення кількість працівників жодним чином не позначиться на досягнення показників з виробництва Model 3. За даними CNBC, на даний момент в Tesla працює близько 46 тисяч чоловік, значить, під скорочення потраплять 4100 працівників компанії.

На початку травня компанія відзвітувала про рекордні квартальні збитки. У першому кварталі цього року збитки склали 709,6 мільйона доларів, що стало найбільшим квартальним збитком за весь час існування компанії. Роком раніше квартальний збиток Tesla становив 330,3 мільйона доларів.

Раніше Tesla повідомила, що її автомобіль Model X був в режимі автопілота, коли врізався у відбійник на шосе в Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія. ДТП сталося 23 березня, водій загинув. Національна рада з безпеки транспорту розкритикував компанію за розкриття інформації про розслідування, яке повинно було бути засекречено.

Також компанія заявила 20 березня про відкликання 123 тисяч електромобілів через потенційну загрозу корозії болтів у гідропідсилювачі керма. Це стало наймасштабнішим відкликанням автомобілів в історії Tesla.