HMD Global представила новий смартфон Nokia

18 липня 17:09

Смартфон оснащений подвійною основною камерою.

 

Компанія HMD Global представила в Китаї смартфон Nokia X5, який оснащений подвійною основною камерою і працює під управлінням операційної системи Android 8.1 Oreo. Як відзначає NDTV, смартфон став другим, випущеними в серії Х у цьому році, першим був Х6, представлений на початку року.

Nokia X5 представлені в двох версіях: з трьома гігабайтами оперативної і 32 гігабайтами основної пам'яті або з чотирма гігабайтами оперативної і 64 гігабайтами основної пам'яті. На внутрішньому ринку він надійде у продаж 19 липня і буде доступний у трьох кольорах.

Смартфон оснащений дисплеєм діагоналлю 5,86 дюймів з роздільною здатністю 1520 на 720 точок. За твердженням компанії, співвідношення між екраном і корпусом становить 84%. На задній панелі пристрою розташований датчик відбитків пальців. Nokia X5 працює з двома SIM-картами. Основна камера містить модулі 13 і 5 мегапікселів, а фронтальна – 8 мегапікселів. Ємність акумулятора становить 3600 мАг.

Процесором виступає MediaTek Helio Р60. В ньому 4 ядра Cortex-A73 з частотою 2.0 ГГц і 4 ядра Cortex-A53. Наголошується, що це досить потужний процесор для апаратів середнього цінового сегмента. Nokia X5 підтримує слот для карт microSD.

Раніше HMD Global випустила нову версію телефону Nokia 3310. Смартфон працює під управлінням операційної системи YunOS, отримав підтримку 4G, Wi-Fi і може використовуватися в якості точки доступу.