Google звинуватив Microsoft у вимаганні

29 вересня 11:27

Інтернет-гігант Google звинуватив найбільшого у світі виробника ПО Microsoft у здирстві.

 

У Google вважають, що Microsoft не може самостійно досягти успіху на ринку смартфонів, тому вирішила заробляти за рахунок інших». Ми не раз були свідками подібної тактики з боку Microsoft», - підкреслили у Google, додавши, що своїми діями конкурент гальмує процес впровадження нових технологій.

Нагадаємо, південнокорейська Samsung погодилася виплачувати корпорації Microsoft ліцензійні відрахування з продажу кожного смартфона і планшета на базі ОС Android. У рамках крос-ліцензійної угоди обидві компанії також домовилися співпрацювати у галузі розвитку та маркетингу платформи Windows Phone.

Раніше голова Microsoft Стів Баллмер не раз заявляв, що Android не можна назвати безкоштовною операційною системою, оскільки у ній використовуються запатентовані Microsoft технології, за які треба платити.

У свою чергу головний юрист Google Девід Драммонд звинуватив корпорації Microsoft, Apple і Oracle в тому, що вони організували кампанію проти Android, метою якої є підняти ціни на пристрої на цій платформі.

Однією з перших здалася компанія HTC. У минулому році вона отримала право на використання патентів Microsoft в обмін на відрахування 5 доларів з кожного проданого Android-смартфона. Аналогічну угоду у результаті підписала і Samsung, найбільший виробник пристроїв на базі ОС від Google.