Google ввів цензуру запитів

27 сiчня 12:06

Компанія Google оснастила свій пошуковик системою фільтрації запитів, пов'язаних з файлообмінними сервісами і торрент-трекерами.

 

Суть «нововведення» в тому, що тепер Google не відображає підказки у вікні пошуку при введенні запиту і не дозволяє використовувати «живий» пошук для певних термінів, назв і словосполучень. До списку «невгодних» запитів, зокрема, потрапили BitTorrent, torrent, utorrent, RapidShare, Megaupload тощо.Яким чином складався «чорний» список, громадськості, на жаль, не пояснили. З одного боку, підказки і «живий» пошук недоступні для будь-яких словосполучень, що містять термін «torrent». З іншого - Google, наприклад, чомусь не включила до переліку назву, мабуть, найбільш ненависного правовласникам мережевого ресурсу - Pirate Bay.Втім, самі пошукові результати за «невгодними» термінами цензурі не підлягають. Після введення запиту повністю користувачі як і раніше можуть бачити перелік відповідних посилань.

Судячи з усього, введення такої цензури пояснюється все тим же - фінансовим тиском з боку правовласників, яким не подобається, що в результати пошуку потрапляють «небажані» ресурси.

За матеріалами «Компьюлента»