Google показала нову версію ОС Android

10 травня 19:38

Компанія Google на конференції I/O анонсувала нову версію мобільної операційної системи Android. Вона отримала назву Ice Cream Sandwich.

 

Як повідомляє CNET News, Ice Cream Sandwich вийде в четвертому кварталі 2011 року. Під її управлінням зможуть працювати різні типи пристроїв, в тому числі смартфони і планшети. Нова версія Android успадкує багато рис операційки Honeycomb, що призначено лише для планшетів.

Оновлення для Honeycomb під номером 3.1 також було представлено на конференції. Його зможуть встановити на свої пристрої власники планшетів Motorola Xoom і телевізійних приставок Google TV. У числі нововведень називаються оновлений користувальницький інтерфейс, масштабовані віджети і можливість підключення USB-периферії, в тому числі клавіатури і джойстиків.
Представники Google також розповіли, що кількість активованих Android-пристроїв у світі перевищила сто мільйонів. Пристрої на базі Android випускають 36 виробників. В інтернет-магазині Android Market, за даними компанії, є більше 200 тисяч додатків.
Конференцію I/O компанія Google проводить на щорічній основі. У ході конференції Google проводить семінари і тренінги для розробників, а також демонструє новинки. Онлайн-трансляцію заходу можна подивитися на сайті Google I/O.