Google запустила 3D-тури по оперним театрам України

07 листопада 20:44

Тепер будь-який охочий може влаштувати собі віртуальну екскурсію по п'яти українським оперним театрам.

 

Компанія Google Україна в рамках проекту "Автентична Україна" спільно з міністерством культури запустила сайт 3D-турів "Оперні театри України".

Презентація проекту відбулася 7 листопада в Національному академічному театрі опери та балету імені Тараса Шевченка, передають "Українські Новини".

3D-тури також доступні в режимі Street View на картах Google.

Список "оцифрованих" в рамках проекту оперних театрів включає: Національний академічний театр опери та балету імені Тараса Шевченка, Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької, Чернівецький обласний академічний український музично-драматичний театр імені Ольги Кобилянської, Одеський національний академічний театр опери та балету, Київський національний академічний театр оперети.

Зазначається, що спеціально для сайту було знято понад 300 кругових панорам, а також 360-градусне відео.

Для відвідувачів сайту доступні відеотури за лаштунками театрів, а також можливість подивитися на глядацький зал зі сцени.

Голосовий супровід турів представлено на трьох мовах - українською, російською та англійською.

В рамках проекту "Автентична Україна" також представлені віртуальні тури по унікальним дерев'яним церквам Карпатського регіону України з світової спадщини ЮНЕСКО.

Нагадаємо, що в липні компанія Google спільно з міністерством культури України запустила онлайн-екскурсію по музеях України під відкритим небом. Відправитися в 3D-тур по семи музеям можна на сайті проекту.

Проект є частиною кампанії "Автентична Україна" і складається з музеїв народної архітектури та побуту в Києві (Пирогово), Львові ("Шевченківський гай"), Переяславі-Хмельницькому та Ужгороді, а також з Центру народознавства "Мамаєва Слобода" (Київ), Запорізької Січі - заповідника "Хортиця" (Запоріжжя) і резиденції Богдана Хмельницького в Чигирині.