Google виділив Україні більше 500 тисяч доларів на інформаційну кампанію з коронавірусу

25 березня 12:16

МОЗ витратить грант на пошукову кампанію.

 

Компанія Google виділила Міністерству охорони здоров'я грант у розмірі 550 тисяч доларів на інформаційну кампанію з боротьби з панікою на тлі поширення коронавірусу. Ці кошти допоможуть виводити саме джерела МОЗ у топ-результатів пошуку. Про це повідомила пресслужба міністерства.

"МОЗ інформує: Google підтримав інформаційну кампанію МОЗ щодо протидії коронавірусу. Міністерство охорони здоров'я України домовилося про співпрацю з компанією Google у рамках інформаційної підтримки, спрямованої на запобігання поширення коронавірусної інфекції в Україні", - йдеться в повідомленні.

Ця кампанія дозволить користувачам пошукового сервісу в Україні першочергово отримувати достовірні дані, інструкції та рекомендації щодо коронавірусної інфекції від офіційних джерел. У МОЗ сподіваються, що це також допоможе мінімізувати користування недостовірними джерелами.

Раніше Служба безпеки України повідомила, про те, що у Російській Федерації "замовляли" поширення фейкової інформації про коронавірус в Україні. За наказом російських "кураторів" агітатори поширювали фото та відео з порожніми полицями в магазинах, черг до аптек, фіксували роботу спецтехніки та правоохоронців.

Російські засоби масової інформації також розгорнули значну дезінформаційну кампанію проти Заходу, щоб викликати паніку і посіяти недовіру на тлі поширення пандемії коронавірусу. Головною метою поширення дезінформації в ЄС називають - блокування якісної інформації на тлі пандемії коронавірусу.