Google виділила 6,5 мільйонів доларів на боротьбу з фейками про COVID-19

03 квiтня 16:59

Кошти будуть направлені на фінансування наукових і некомерційних організацій.

 

Компанія Google вирішила виділити 6,5 мільйонів доларів на боротьбу з поширенням фейкових новин про пандемію коронавірусу. Як повідомляє Financial express, мета ініціативи – пробитися крізь "надлишкову" інформацію про вірус і надати користувачам надійні рекомендації про боротьбу з ним.

Компанія буде фінансувати наукові та некомерційні організації по всьому світу, які будуть займатися перевіркою інформації, в першу чергу, пов'язаної з коронавірусом. У рамках цієї кампанії Google буде також займатися навчанням індійських журналістів розпізнавати неправдиву інформацію.

У Google відзначили, що нададуть особливу підтримку деяким організаціям, які займаються перевіркою достовірності інформації по всьому світу, щоб допомогти уникнути "шкідливого" поширення фейкових новин. Серед таких організацій, зокрема, Full Fact, Maldita і Correctiv, які детально висвітлюють поширення Covid-19 в Італії, Німеччині, Великій Британії, Іспанії та Франції.

Крім того, частина з цих 6,5 мільйонів піде на фінансування Американської асоціації сприяння розвитку науки і Австралійського наукового медіацентру. Це дозволить полегшити доступ журналістів до джерел експертної інформації. Компанія також займеться створенням бази даних для журналістів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Ввечері 2 квітня кількість зафіксованих випадків інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 перевищила один мільйон. Всього в даний момент COVID19 хворіють понад 740 тисяч осіб. Стан майже 38 тисяч з них (5%) – тяжкий або критичний.

Перше місце в світі за кількістю зафіксованих випадків захворювання займає США, де виявлено понад 236 тисяч інфікованих. Найбільша кількість смертей від коронавірусу– в Італії (майже 14 тисяч) та Іспанії (понад 10 тисяч).