Google видалила мобільну гру, в якій треба бомбити сектор Газа

05 серпня 18:41

Скандал з грою з неоднозначною назвою Bomb Gaza спалахнула на тлі повідомлень про численні жертви серед палестинців у ході військової операції Ізраїлю.

 

Google видалила зі свого магазину додатків гру під назвою Bomb Gaza після шквалу критики. Користувачі, які помітили гру в онлайн-магазині, почали тут же вихлюпувати невдоволення в Мережу з приводу того, що в грі пропонувалося бути ізраїльськими військовими, які здійснюють бомбардування сектора Газа.

Про те, що гра була видалена з Google Play, заявив 4 серпня представник інтернет-гіганта.

Гра Bomb Gaza була випущена 29 липня 2014 року, і з тих пір встигли завантажити її на свої телефони і планшети більше тисячі користувачів Android. Заявлена мета гри - "скидати бомби і уникати загибелі мирних жителів".

Скандал з грою з неоднозначною назвою спалахнула на тлі повідомлень про численних жертв серед палестинців у ході військової операції Ізраїлю - за деякими даними, їх число наближається до двох тисяч. Багато користувачів називали гру "ганебної", в той час як інші, навпаки, захищали позицію Ізраїлю.

Зазначимо, що Bomb Gaza - не єдина гра для користувачів Android, яка так чи інакше зачіпає тему арабо-ізраїльського конфлікту. Так, у базі додатків є гра під назвою "Напад на Газу: червоний код" (Gaza Assault: Code Red), яка має найвищий п'ятизірковий рейтинг, і "Залізний купол" - однойменне з ізраїльською системою ППО додаток.

"Ми видаляємо програми з Google Play, які порушують наші правила", - заявив прес-секретар компанії, підтвердивши, що гра Bomb Gaza справді була видалена зі списку додатків. !zn