Google схвалив виплату $ 45 млн звинуваченому в сексуальних домаганнях віце-президенту - ЗМІ

12 березня 14:09

Аміт Сингхал звільнився після висунення звинувачень у 2016 році.

 

Рада директорів холдингу Alphabet у 2016 році схвалила виплату 45 мільйонів доларів вихідної допомоги віце-президенту Аміту Сингхалу, який був звинувачений у сексуальних домаганнях, повідомляє "Медуза".

Згідно з досягнутими домовленостями, Сингхал повинен був отримати по 15 мільйонів доларів у перші два роки після відставки та від п'яти до 15 мільйонів у третій рік у разі, якщо не влаштується до конкурентів. Разом з тим, отримав колишній віце-президент ці гроші, не уточнюється.

Сингхал покинув Google після того, як одна з підлеглих заявила, що він торкався її в п'яному вигляді. Внутрішня перевірка встановила, що її розповідь достовірна. Після цього Сингхал влаштувався в Uber, але пішов звідти після публікацій про причини відходу з Google.

Раніше видання The New York Times заявило про те, що співзасновник Android Енді Рубін після звільнення з Google отримав 90 мільйонів доларів відступних, незважаючи на звинувачення в сексуальних домаганнях. У відповідь на це Пічаї написав листа, в якому стверджувалося, що за останні роки компанія звільнила 48 співробітників, звинувачених у сексуальних домаганнях і жоден з них не отримав відступних.