Google присвятив дудл дню народження Стіва Ірвіна

22 лютого 12:38

22 лютого досліднику могло виповниться 57 років.

 

Пошуковий гігант Google присвятив дудл дню народження австралійського натураліста, телеведучого, актора і журналіста Стіва Ірвіна, якому 22 лютого могло виповниться 57 років. Дудл являє собою серію знімків, які розповідають про життя дослідника.

Найбільшу популярність Ірвіну принесла робота в шоу "Мисливець за крокодилами", яку він створював разом зі своєю дружиною Террі. Він також володів заснованим його батьками Зоопарком Австралії. У 1991 році він був нагороджений за внесок в австралійську туристичну індустрію, премією відзначили його успіхи в популяризації континенту у фільмах.

За словами самого дослідника, він неодноразово опинявся в ситуаціях, коли його життю загрожувала небезпека. Перше поранення він отримав у 1990 році, коли пірнув з борту човна на крокодила, який сидів на скелі. Ірвін вдарився плечем об скелю і розбив його до кістки. Пізніше крокодил схопив його мертвою хваткою, в результаті чого постраждала та ж рука.

Одного разу Ірвіна вдарив по голові крокодил, якого він зловив під водою. Потім його коліна і гомілки порізало, коли він скакав на 4-метровому крокодили. В інший раз по дорозі на зйомки йому довелося рятувати кенгуру на узбіччі дороги.

Ірвін загинув 4 вересня 2006 року під час зйомок програми ocean's Deadliest, отримавши удар ската-хвостокола в область серця.