Google переносить виробництво своїх смартфонів у В'єтнам

28 серпня 17:53

Крок зумовлений зростанням вартості робочої сили і санкціями проти Китаю.

 

Американський гігант Google має намір перенести виробництво своїх смартфонів Pixel з Китаю у В'єтнам. Таким чином компанія має намір побудувати дешевий виробничий ланцюг в Південно-Східній Азії, повідомляє Reuters.

Наголошується, що такий крок зумовлений зростанням вартості робочої сили в Китаї і зростаючим тиском, викликаним санкціями проти країни. Google перенесе з Китаю виробництво не тільки смартфонів, але і "розумних" колонок Home, які, ймовірно, будуть виробляти в Таїланді.

У цьому році американський гігант має намір випустити 8-10 мільйонів смартфонів, тобто, в два рази більше, ніж у минулому. Це зробить В'єтнам провідною ланкою в ланцюзі кроків Google, спрямованих на підвищення частки на ринку смартфонів.

Виробництво частині смартфонів Pixel 3A буде перенесено до В'єтнаму вже до кінця цього року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Торговельна війна між Китаєм і Сполученими Штатами почалася навесні 2018 року, коли Вашингтон прийняв рішення підвищити мита на алюміній і сталь з ряду країн, в тому числі з КНР. На саміті "Великої двадцятки" в Буенос-Айресі Дональд Трамп і Сі Цзіньпін погодилися на перемир'я в торговельній війні, домовившись відкласти до березня 2019 року введення нових торгових мит.

Детальніше про торгову війну між двома наддержавами читайте в матеріалі Олексія Їжака ""Холодна" війна з "гарячими" зіткненнями" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".