Google офіційно представила Android 10

04 вересня 11:05

Нова ОС доступна на смартфонах Google Pixel.

 

Компанія Google офіційно представила нову версію своєї операційної системи, яка отримала назву Android 10. Як повідомляє "Медуза", операційна система вперше за 10 років отримала назву не на честь десерту.

У новій ОС можна перейти в темний режим і відключити повідомлення у додатках без входу в них. Крім того, в Android 10 з'явилася функція, яка накладає субтитри на будь-які аудіо- і відеозаписи.

Операційна система адаптована під пристрої з гнучким екраном і підтримує 5G. Крім того, в ній з'явилося майже 50 нововведень, пов'язаних з безпекою і конфіденційністю даних користувачів.

Android 10 вже доступна для смартфонів серії Pixel, на інших пристроях вона з'явиться до кінця року.

Google з 2009 року називала Android на честь десертів і солодощів за алфавітом. Версія цього року повинна була називатися на літеру Q, але в серпні в компанії заявили про те, що така система не зрозуміла користувачам в деяких країнах. Тому нова ОС називається просто Android 10.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

У травні Google представила нові смартфони Pixel 3а і Pixel 3а XL, які стали бюджетними версіями флагмана Pixel 3. Ціна пристроїв буде стартувати від 399 доларів.