Google Chrome почне блокувати небажане відкриття вкладок

10 листопада 12:30

Браузер почне блокувати відкриття вкладки, яке відбулося без участі користувача.

 

Браузер Google Chrome почне блокувати небажане відкриття вкладок, наприклад, рекламних, повідомляється в блозі компанії.

Відзначається, що тепер користувач буде отримувати повідомлення про те, що сайт запитує відкриття нової вкладки. Крім того, нововведення дозволить уникнути ситуації, коли необхідний контент відкривається в новій вкладці, а у відкритому вікні з'являється реклама. Крім цього, оновлений Chrome буде блокувати відкриття сторонніх вкладок при натисканні на елементи сайту - наприклад, при натисканні на кнопку для перегляду відео або "хрестика" для закриття спливаючого вікно.

Нові функції з'являться в Chrome 64 і 65 у 2018 році.

Раніше повідомлялося про те, що додаток Google Maps для мобільних пристроїв навчилося самостійно обчислювати ймовірний пункт призначення у режимі навігації. Для визначення найбільш ймовірного пункту призначення функція Driving Mode аналізує історію попередніх маршрутів та історію пошукових запитів. Після того, як додаток визначить ймовірне місце прибуття, навігатор буде видавати стандартну в таких випадках інформацію про час у дорозі, щільності потоку і можливі маршрути.