Генштаб ЗСУ дозволив 3G в Запоріжжі

17 листопада 00:02

Мешканцям міста мобільний інтернет був доступний тільки в стандарті 2G.

 

Генеральний штаб Збройних сил України дозволив використання базових станцій 3G в Запоріжжі, повідомив на своїй сторінці у Facebook виконавчий директор Українського державного центру радіочастот (УДЦР) Вадим Гулько.

"Ми зробимо все можливе, щоб вже завтра мобільні оператори змогли отримати необхідні висновки і дозволи для розвитку своїх мереж у Запоріжжі – місті вільного козацтва" – заявив глава УДЦР.

Для запуску 3G-послуг в обласному центрі було потрібно спеціальний дозвіл Генштабу ВСУ, який користувався радіочастотами в своїх цілях. Через затримки з видачею дозволу Запоріжжя було одним з останніх обласних центрів, де не діяв 3G-зв'язок.

В лютому 2015 року три основних мобільні оператори України ("Астеліт" (ТМ life), "МТС" та "Київстар" купили ліцензії на зв'язок третього покоління (3G), заплативши в сумі 8,8 млрд грн.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРСІ) створила робочу групу з впровадження системи мобільного зв'язку четвертого покоління (4G).