Французькі вчені назвали ефективні ліки від коронавірусу — дослідження

29 березня 00:57

Комбінація двох препаратів довела свою ефективність в лікуванні хворих на коронавірус Covid-19.

 

Французькі вчені в ході дослідження довели ефективність застосування комбінації препаратів гідроксихлорохіна і азитроміцину для лікування пацієнтів хворих на коронавірус Covid-19. Згідно з дослідженням, 80 пацієнтів одужали від вірусу протягом шести днів після лікування.

Дослідження було проведено командою на чолі з Дідьє Раулем з IHU-Mediterranee Infection у Франції, інформує alarabiya.

З 80 пацієнтів, які отримували комбінацію гідроксихлорохіна і азитроміцину, Рауль і його команда виявили клінічне покращення у всіх, крім одного 86-річного пацієнта, який помер. Один 74-річний пацієнт все ще перебував у відділенні інтенсивної терапії на момент публікації дослідження.

Гідроксихлорохін є протималярійним і протизапальним засобом, використовуваним для лікування аутоімунних розладів, таких як вовчак і ревматоїдний артрит, але з деяким успіхом був випробуваний проти симптомів нового коронавірусу.

На регіональному рівні Бахрейн є однією з перших країн, яка перевірила гідроксихлорохін в якості засобу лікування COVID-19, вперше застосувавши препарат 26 лютого, через два дні після реєстрації свого першого випадку коронавірусу.

У всьому світі країни розширюють доступ до гідроксихлорохіну і хлорохіну та їх аналогів, які являють собою синтетичні форми хініну, які видобуваються з хінних дерев і століттями використовувалися для лікування малярії.

"Ми підтверджуємо ефективність гідроксихлорохіна, у комбінації з азитроміцином, при лікуванні COVID-19 і його потенційну ефективність при ранньому погіршенні контагіозності", - заявили французькі дослідники у резюме свого дослідження.

"Враховуючи строкову терапевтичну необхідність боротьби з цим захворюванням за допомогою ефективних і безпечних ліків та враховуючи незначну вартість як гідроксихлорохіна, так і азитроміцину, ми вважаємо, що інші команди повинні терміново оцінити цю терапевтичну стратегію, щоб уникнути поширення хвороби і лікувати пацієнтів до того, як почнуться серйозні незворотні респіраторні ускладнення" -, додали вчені.

Медичні експерти досі сперечаються про застосування хлорохіну в якості лікування. Всесвітня організація охорони здоров'я не схвалила використання хлорохіну для симптоматичного лікування коронавірусу. У Сполучених Штатах Управління по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) в даний час вивчає спосіб зробити препарат доступним для використання в екстрених випадках, але таким чином, щоб уряд отримав дані про те, чи є він безпечним і ефективним.

Раніше повідомлялося про те, що Верховна Рада на позачерговому засіданні в понеділок, 30 березня, може розглянути законопроект, який затвердить протоколи для лікування Covid-19.

Станом на вечір 28 березня МОЗ підтвердило 356 випадків зараження коронавірусом в Україні, дев'ятеро осіб померли, п'ятеро одужали.