Facebook заперечує причетність до акції #10yearchallenge

21 сiчня 12:53

Раніше ЗМІ припустили, що флешмоб допомагає навчати систему розпізнавання облич.

 

Соціальна мережа Facebook на своїй сторінці в Twitter опублікувала пост, в якому спростувала причетність до популярного флешмобу #10yearchallenge, в рамках якого користувачі порівнюють свої фотографії десятилітньої давнини і актуальні. Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що за допомогою акції соцмережа тестує систему розпізнавання облич.

Facebook адресував свій твіт головному редактору Wired Ніколасу Томпсону, який припустив, що флешбом зручний для навчання системи розпізнавання облич відстежувати вікові обмеження.

"10yearchallenge – це флешмоб, який розпочався сам по собі, без нашої участі. Це свідчення того, що люди розважаються на Facebook, і не більше того", – йдеться в повідомленні Facebook.

Раніше Wired опублікував колонку експерта Кеті О'Нілл, в якій та описувала, яким чином подібні акції можуть бути використані для навчання штучного інтелекту. Вона заявила про те, що для того, щоб навчити систему розпізнавання облич відстежувати вікові зміни, необхідний великий набір фотографій, які були зроблені з фіксованою різницею у часі. Незважаючи на те, що більшість цих фотографій знаходяться у вільному доступі, знайти і вибрати ті з них, які відповідають чітко визначеним критеріям, буде дуже важко. Тому соцмережі необхідний механізм, за допомогою якого вона зможе з легкістю отримати необхідні дані. За допомогою акції Facebook отримав широку базу фотографій, які відповідають необхідним критеріям.

Раніше представники Facebook заявили про те, що хакери, які раніше зламали 50 мільйонів акаунтів користувачів, не отримали доступу до облікових записів у сторонніх додатках.

50 мільйонів користувачів постраждали чи могли постраждати через уразливості у системі безпеки. Зловмисники скористалися уразливістю в функції "Подивитися", яка дозволяє користувачам подивитися, як бачать їхню сторінку інші.