Facebook розробляє технологію для набору тексту силою думки

20 квiтня 13:36

Система дозволить керувати електронними пристроями за допомогою сигналів мозку.

 

На конференції F8 компанія Facebook розповіла про те, що вона найняла команду з 60 фахівців, що отримала назву Building 8, яка займається розробкою нейрокомпьютерного інтерфейсу – системи, яка дозволить керувати електронними пристроями сигналами мозку, повідомляє TechCrunch.

Розробники планують використовувати технології оптичного сканування: з її допомогою вони зможуть сканувати мозок з частотою в сотню разів на секунду, щоб розшифровувати мову у свідомості людини і переводити її у текст.

Як заявила глава команди розробників Регіна Дугань, їхня мета – дозволити людям друкувати зі швидкістю 100 слів на хвилину, тобто в п'ять разів швидше, ніж на смартфоні, лише силою думки.

Крім того, Building 8 працює над технологією, завдяки якій люди зможуть "чути" звуки шкірою. Команда розробляє пристрій, який дозволить шкірі імітувати роботу вушної раковини. З його допомогою люди з вадами слуху зможуть сприймати звуки.

Раніше повідомлялося про те, що Facebook планує створити соціальну віртуальну реальність. Суть проекту, запущеного Facebook, полягає в інтеграції віртуальної реальності в інтернет-простір, у тому числі в соціальні мережі. Створений відділ буде займатися вивченням того, наскільки люди зможуть обмінюватися даними і взаємодіяти в умовах віртуальної реальності. Фахівці відділу будуть працювати спільно з Oculus та іншими підрозділами Facebook, що дозволить забезпечити впровадження нової технології на всіх платформах.