ESA опублікувало відео посадки зонда Philae на комету Чурюмова-Герасименко

18 вересня 11:05

Посадка зонда на комету відбулася 12 листопада 2014 року.

 

Європейське космічне агентство опублікувало відео посадки зонда Philae на поверхню комети Чурюмова-Герасименко. Посадка зонда, що відбулася 12 листопада 2014 года зонда стала першою м'якою посадкою космічного апарата на поверхню комети.

Відео було змонтовано з декількох зображень, які були зроблені камерою ROLIS, встановленої на борту зонда. Під час посадки камера робила по одному кадру в 10 секунд, в результаті чого вийшло сім зображень, зроблених на відстані між 67 і 9 метрами над поверхнею комети.

Зонд Philae вперше вийшов на зв'язок з Землею 15 листопада 2015 року. Сигнали, що послав на Землю Philae, містили понад 300 пакетів даних про стан модуля. Зокрема, стало відомо, що зонд знаходиться при температурі -35 градусів Цельсія і отримує електроживлення потужністю 24 Вт.

У липні 2015 року зонд виявив на поверхні комети умови, необхідні для виникнення життя. На думку вчених, наявність складних молекул в кометі, яка утворилася в період зародження Сонячної системи, свідчить про те, що хімічні процеси могли зіграти основну роль у сприянні формуванню умов для виникнення життя.