ESA опублікувало таймлапс польоту вантажівки "Прогрес" до МКС

24 листопада 11:26

Ракета-носій з космічним кораблем стартувала з космодрому Байконур 16 листопада.

 

Європейське космічне агентство (ESA) представило таймлапс-відео польоту космічної вантажівки "Прогрес" до Міжнародної космічної станції. Відео зняв з борту МКС астронавт агентства Олександр Герст.

Ракета носій "Союз-ФГ" з вантажним кораблем "Прогрес-МС" стартувала з космодрому Байконур 16 листопада. На відео можна помітити відділення прискорювачів і другого ступеня ракети. Крім того на 34-й секунді відео можна побачити згоряння другорго ступеня в атмосфері.

"Прогрес" доставив на МКС приблизно 2,5 тонни вантажу.

На даний момент на борту станції знаходяться астронавт Європейського космічного агентства, командир екіпажу Олександр Герст, астронавт NASA Серена Ауньен-Ченселлор і космонавт "Роскосмосу" Сергій Прокоп'єв. До них мали приєднатися астронавт NASA Нік Хейг і космонавт "Роскосмосу" Олексій Овчінін, які повинні були стартувати 11 жовтня з космодрому Байконур.

Разом з тим, на 119 секунді польоту ракети-носія "Союз-ФГ" з пілотованим кораблем "Союз МС-10" сталася аварія, після чого екіпаж перейшов в режим балістичного спуску. Капсула з астронавтами приземлилася в степи Казахстану.