Екіпаж МКС повернеться на Землю, незважаючи на пандемію

26 березня 10:57

"Роскосмос" вважає недоцільним відкладати повернення екіпажу.

 

Повернення екіпажу МКС на Землю, заплановане на 17 квітня, відбудеться згідно графіку і не буде перенесено з-за пандемії коронавіруса і карантинних заходів у Казахстані. Можливий перенос повернення екіпажу у відомстві назвали "недоцільним", повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу російської держкорпорації.

"Справді, зараз є ряд обмежень з казахстанської сторони, викликані карантинними заходами. Але "Роскосмос" знаходиться у взаємодії з колегами і розглядає варіанти вирішення проблеми", - заявили в прес-службі "Роскосмосу".

17 квітня на Землю повернуться космонавт "Роскосмосу" Олег Скрипочка і астронавти NASA Джессіка Меїр і Ендрю Морган. Наступна експедиція до станції повинна стартувати 9 квітня. У складі основного екіпажу - космонавти "Роскосмосу" Анатолій Іванишин та Іван Вагнер, а також астронавт NASA Кріс Кессіді.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

На засіданні 25 березня Кабмін України прийняв рішення про введення надзвичайної ситуації у всіх регіонах країни до 24 квітня. З 12 березня в Україні діє карантин. Зокрема, в країні призупинили освітній процес, заборонили пасажирські перевезення на міжрегіональному, міжміському, та міжнародному сполученні. Також заборонені залізничні перевезення.

Детальніше про відмінності між режимом надзвичайної ситуації та надзвичайним станом, а також про механізми їх введення читайте в матеріалі ZN.UA.