Джефф Безос заснував фонд для боротьби зі змінами клімату

18 лютого 12:28

Мільярдер інвестує в діяльність фонду 10 мільярдів доларів.

 

Засновник компанії Amazon Джефф Безос заявив про створення фонду Bezos Earth Fund. Метою його діяльності буде боротьба зі змінами клімату, повідомляється на сторінці бізнесмена в Instagram.

"Зміни клімату є найбільшою загрозою для нашої планети. Я хочу працювати разом з іншими для того, щоб посилювати відомі шляхи і досліджувати нові шляхи боротьби з руйнівними наслідками змін клімату на планету, яку ми ділимо", - написав Безос. Він зазначив, що фонд буде фінансувати діяльність вчених, активістів та громадських організацій – "будь-які ініціативи, які дають реальну можливість допомогти зберегти і захистити світ природи".

На початковому етапі Безос інвестує до фонду 10 мільярдів доларів. Організація почне видавати гранти на дослідження і кампанії, спрямовані на боротьбу зі змінами клімату, цього літа.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

У листопаді минулого року 11 тисяч вчених з 153 країн світу заявили про настання "кліматичної надзвичайної ситуації". Вони стверджують, що при збереженні існуючого стану речей не можна буде уникнути "невимовних людських страждань".