Детектори LIGO і Virgo тимчасово зупинили роботу через коронавірус

28 березня 17:18

Вчені продовжать обробку отриманих даних.

 

Робота детекторів LIGO і Virgo припинена на невизначений час. Це пов'язано з необхідністю забезпечення безпеки в умовах епідемії коронавірусу. Разом з тим, у цей час наукові групи будуть обробляти отримані дані, повідомляє N+1.

Третій сеанс обсерваторії LIGO почався 1 квітня 2019 року і виявився найбільш продуктивним, за цей час вченим вдалося виявити 56 гравітаційних хвиль. Керівництво колаборації прийняло рішення призупинити роботу детекторів, але модернізація обладнання поки триває.

Разом з тим, як вплине епідемія коронавірусу на заплановане покращення комплексу LIGO A+, який подвоїть чутливість існуючих детекторів і в сім разів збільшить розміри досліджуваного космосу, поки невідомо.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Поширення коронавірусу призвело до припинення роботи та інших наукових місій. Так, тимчасово зупинена робота місій Cluster, ExoMars Trace Gas Orbiter, Mars Express і Solar Orbiter Європейського космічного агентства. Крім того, NASA призупинило роботу над ракетою Space Launch System (SLS) і космічним кораблем Orion, призначеними для польотів на Місяць і Марс.