Dell припиняє випуск нетбуків

16 грудня 11:33

Американська Dell відмовилася від напрямку з виробництва нетбуків - класу компактних ноутбуків із 10-дюймовою діагоналлю дисплея. Як повідомив представник компанії Метью Хатчісон, лінійка Inspiron Mini, що надійшла у продаж три роки тому, більше не буде доступна в магазинах.

 

У секторі споживчої електроніки Dell зосередиться на продуктивних ноутбуках, підкреслив Хатчісон. Як приклад такого продукту він назвав 14-дюймовий ноутбук XPS 14z. Оперативна пам'ять цієї моделі - від 4 до 8 Гб, процесор до Core i7-2640M, жорсткий диск об'ємом 750 Гб або SSD-накопичувач ємністю 256 Гб. Встановлена ​​ОС - Microsoft Windows 7.

Категорію нетбуків представила Intel у 2008 році. У серпні 2010-го чіпмейкер заявив, що для дешевих і невеликих ноутбуків було поставлено близько 70 мільйонів процесорів Atom, пише CNET. Тим не менше, успіх нетбуків почав стрімко падати у другій половині 2010 року, коли ринок захопив Apple iPad і його аналоги.

Минулого місяця ЗМІ повідомили, що від виробництва нетбуків у наступному році може відмовитися Samsung. Якщо вірити внутрішньому листу, компанія зробить вибір на користь тонких і легких "ультрабуків", схожих на MacBook Air. Офіційно про цей намір ще не було оголошено.