Цукерберг розповів про плани по боротьбі з фейковими новинами

20 листопада 14:58

Засновник Facebook представив нові методи перевірки правдивості повідомлень.

 

Засновник Facebook Марк Цукерберг розповів про плани по боротьбі з неправдивими новинами, які поширюються через соціальну мережу, повідомляє ВВС.

Facebook опинився в центрі скандалу після того, як деякі користувачі почали скаржитися на те, що фейкові новини змінили хід виборів у США. Тепер же Цукебрег розповів про плани по боротьбі з неправдивими новинами, серед яких кілька нових методів перевірки правдивості повідомлень і фіксування фейкових новин. Одним із способів, якими соціальна мережа буде боротися з поширенням неправди, стане інформування користувача про фейкові повідомлення.

За словами Цукерберга, проблема неправдивих повідомлень складна як в технічному, так і філософському плані. Разом з тим, соціальна мережа не хотіла б ставати "арбітром правди" і перешкоджати бажанням користувачів ділитися новинами.

Читайте також: Amnesty International назвала Facebook і WhatsApp найбільш захищеними мессенджерами

Раніше видання Gizmodo повідомило, що співробітники підрозділу Trending Topics соціальної мережі регулярно приховували новинні історії про збори консервативних активістів в США, а також про діяльність відомих членів Республіканської партії США Мітта Ромні і Ренда Пола, хоча ці пости і користувалися великою популярністю. Керівництво Facebook не виявило свідоцтв упередженого підходу при доборі новин для стрічки користувачів соцмережі.