Число користувачів Facebook перевищило 750 млн людей

28 червня 08:51

Кількість користувачів найбільшої у світі соціальної мережі Facebook перевищила 750 млн осіб на місяць.

 

Facebook очікує 1-мільярдної позначки, щоб зробити нову гучну заяву. Про напівофіційне число активних користувачів Facebook стало відомо півроку тому. З доповіді інвестбанку Goldman Sachs для потенційних інвесторів, випущеної у січні, випливало, що соцмережею користуються більше 600 млн осіб.

В офіційній статистиці Facebook під активними користувачами маються на увазі ті учасники, які зайшли у соцмережу хоча б раз протягом останніх 30 днів. Так, Facebook не бере у розрахунок всіх зареєстрованих користувачів, оскільки багато з них могли просто перестати заходити на сайт.

Нагадаємо, аудиторія Facebook в Україні на даний момент складає близько 1,5 млн осіб (користувачі, що вказали країною свого проживання Україну).

Що стосується ще однієї популярної соцмережі в Україні - «ВКонтакте», то її аудиторія становить близько 25 млн унікальних відвідувачів на день, з яких близько 5 млн щоденних відвідувачів - це користувачі з України. При цьому загальна кількість реєстрацій з України набагато більша.