Чайні пакетики можуть залишати в організмі мільярди мікрочастинок пластику

27 вересня 16:27

Вчені розповіли як чайні пакетики "збагачують" організм пластиком.

 

Згідно з новим дослідженням, чайні пакетики наповнюють організм мікропластіком у величезних кількостях. Дослідники з Університету Макгілла в Канаді проаналізували ефект від приміщення продукту від чотирьох різних комерційних чайних компаній в киплячу воду, повідомляє CNN.

Як з'ясувалося, занурений у воду з температурою 95 градусів чайний пакетик практично моментально виділяє близько 11,6 мілліадів частинок мікропластіка і 3,1 млрд частинок нанопластіка. Вплив вживання цих частинок на здоров'я невідомий.

При цьому більш ранні підрахунки показували, що за рік людина споживає всього близько 74 тисяччастинок мікропластіка.

"Ми вважаємо, що, в порівнянні з іншими продуктами харчування, що містять мікропластік, це дуже багато" , - говорить автор дослідження Наталі Туфенкджі. Вважається, що в їдальні солі відносно високий вміст мікропластіка-близько 0,005 мікрограмів на грам солі. Чашка чаю містить в тисячі разів більше пластику, 16 мікрограм на чашку.

Згідно з даними, багато виробників чаю використовують поліпропілен для розфасовки продукту.

Згідно окремого дослідження, проведеного раніше в цьому році, люди їдять в середньому 5 грамів пластику щотижня, що еквівалентно вазі кредитної картки в пластиці.

Раніше вчені з фонду Ocean Cleanup Foundation провели нову оцінку Великого тихоокеанської сміттєвої плями і заявили про те, що його розміри в три рази перевищують територію Франції.